Over ons en ons werk

IN HET KORT OVER ONS...

 

Dutch Toilet Organisation (DTO)

 

DTO is een stichting, opgericht in 2008 na de grote belangstelling voor een congres over 'Vriendelijke Intelligente toileten voor mensen met een handicap en ouderen', dat werd gefinancierd door de Europese Unie.

 

In samenwerking met verschillende organisaties beschikt DTO over de kennis voor onderzoek naar de behoefte aan toilet voorzieningen en het vinden van innovatieve oplossingen voor beleidsmakers gemeente en overheden.

Vanaf 2016 gaat DTO uitbreiden en biedt haar diensten aan in de hele wereld om de kern van de missie van de organisatie te vervullen.

We geloven in:

• Duurzaamheid • Hygiëne voor iedereen • Jeugd • Onderwijs • Ontwikkeling

MISSIE

 

DTO is ervan overtuigd dat de toegang tot goede, toegankelijke sanitaire voorzieningen een universeel recht is en heeft tot doel de algemene situatie met een speciale focus op Nederland en in ontwikkelingslanden te verbeteren.

 

DOELSTELLINGEN

 

1. Ervoor zorgen dat toiletten voldoende toegankelijk en hygiënisch zijn, vooral voor mensen met functionele beperkingen, zoals ouderen en mensen met een handicap

2. Onderzoek en verspreiden van alle relevante kennis over toiletten voor alle relevante doelgroepen

3. Samenwerken en kennis delen met ontwikkelingslanden met het oog op het verbeteren van sanitaire voorzieningen

 

ONS TEAM

Voorzitter

 

Een maatschappelijke ondernemer die altijd bezig is om maatschappelijke uitdagingen in kaart te brengen en innovatieve oplossingen en samenwerkingen te zoeken.

 

Innovatie en opleidingen zijn erg belangrijk voor (nieuwe) werkgelegenheid en de ontwikkeling van mensen in Nederland maar ook in derde wereldlanden. Stichting werk incubator en DTO organiseren stage plaatsen en onderwerpen voor afstudeer opdrachten voor studenten. Zie mijn Linkedin profiel voor meer informatie.

 

 

Penningmeester

 

MultiMedialist: het ontwikkelen of veranderen van business online en offline. Betrokken bij startende, uitbouwende of veranderende bedrijven.

 

Frequentie: op deelname- of inhuurbasis, in geformaliseerde samenwerkingen dan wel als initiatiefnemer, steeds gebaseerd op lange termijndoelstellingen

 

Hoe: door op de stoel te gaan zitten van de ondernemer of directeur of ander aansturend mechanisme

Focus: op structurering en optimalisatie opbrengsten in omzet en kosteninzicht en -beheersing

 

 

Bestuurslid

 

Commercial and Technical expertise.

Hugh has worked for a number of major International companies in both senior management and Director roles. He established and operated a network of companies in various European markets specialising in the provision of solutions for temperature controlled storage and production methods during which time he became recognised for his cross culture and cross market management skills.

He subsequently worked with major international manufacturers, installers and providers of support services for Automated Public Toilets and associated products and became conversant with all the complex issues, technical, social, cultural, environmental, financial, political etc. that impact upon this specialist industry providing public restroom facilities and sanitation of all types

Now an independent consultant Hugh has kept up to date with current developments and is fully conversant with International WASH (Water, Sanitation and Hygiene) requirements and maintains contact with relevant associations and lobby groups.

 

 

 

Secretaresse

 

Shantie volgt de opleiding directie secetaresse niveau 4 bij het ROC Albeda in Rotterdam.

Zij verzorgt de afspraken en organiseert bijeenkomsten voor DTO

 

 

RAAD VAN ADVIES

Nederland

-----------------------------

DTO is opgericht vanuit de behoefte en noodzaak om voldoende goed toegankelijke en bruikbare , hygiënische openbare toiletvoorzieningen beschikbaar te hebben, vooral voor mensen met functiebeperkingen (ouderen gehandicapten). DTO verzamelt alle relevante kennis en volgt alle ontwikkelingen en innovaties op het gebied van openbare toiletten.

DTO beheert en verspreidt deze kennis en wil daarmee innovaties en bewustwording voor sanitaire voorzieningen bevorderen.

In samenwerking met verschillende organisaties beschikt DTO over de kennis voor onderzoek naar de behoefte aan toilet voorzieningen en het vinden van innovatieve oplossingen voor beleidsmakers, gemeenten en overheden.

Ontwikkelingslanden

-----------------------------

DTO focust zich op de fundamentele redenen waarom sanitatie wordt verwaarloosd in bepaalde regio’s in de wereld. Volgens de Millennium Development Goals Report 2015 zijn er ongeveer 2,4 miljard mensen met toegang tot slechte sanitaire voorzieningen,waaronder bijna een miljard die het moeten doen zonder sanitaire voorziening.

 

DTO wil een bijdrage leveren aan het verminderen van de aanzienlijke sanitaire kloof tussen landelijke en stedelijke gebieden in de ontwikkeling van de regio’s door het aanbieden van praktische en innovatieve oplossingen in combinatie met voorlichting over sanitaire voorzieningen.

Educatie/onderwijs

-----------------------------

DTO gelooft heilig in de kracht van onderwijs en jeugd. Jongeren zijn leiders van morgen en goed onderwijs is van cruciaal belang om hen te steunen. Momenteel richt de organisatie zich op jongere kinderen en studenten in het hoger onderwijs.

 

DTO afstudeer programma is gericht op studenten die een afstudeer opdracht zoeken voor bachelor, master thesis of PhD, over water of sanitair. Naast het verstrekken van ondersteuning is er een mogelijkheid om je onderzoek in een project verder te verbeteren. In het geval je vragen of ideeën hebt voor onderzoek, neem dan contact met ons op

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en evenementen,

schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.